Foto: Cecilia Nilsen Palm

86-åring anhållen för mordförsök

Misstänks ha slagit sin hustru med tillhygge

En 85-årig kvinna är förd till sjukhus, hennes tillstånd är ännu oklart. Hennes man i som är 86 år greps på måndag morgon och är sedan lunchtid anhållen för mordförsök.

Under måndagsmorgonen greps en äldre man i Vaggeryds kommun efter att ha misshandlat och eventuellt ha försökt att döda sin jämnåriga hustru. Brottsrubriceringen är i nuläget försök till mord eller dråp. Mannen ska med någon typ av tillhygge ha misshandlat kvinnan i bostaden, enligt Jönköpingspolisen. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska mannen ha slagit kvinnan i huvudet med en hantel.

— Gripandet skedde under måndagsmorgonen i nära samband med händelsen, berättar Lasse Johansson, presstalesman på polisen i Jönköping.

Mordförsök i Vaggeryd

Kvinnan har förts till sjukhus. Hur allvarliga skador hon har fått är ännu oklart.

Polisens tekniker kommer att göra en undersökning av brottsplatsen under måndagen.

I övrigt är polisen återhållsam med uppgifter kring händelsen.

— Med hänsyn till de inblandade och det känsliga läget vill vi inte gå ut med mera uppgifter ännu, säger Lasse Johansson, presstalesman på polisen i Jönköping.

Bodde mannen och kvinnan ensamma i bostaden, eller finns andra personer på samma adress?

— Jag tror inte att det bodde några fler personer i bostaden, men kan inte säkert bekräfta det i nuläget.

Strax före lunchtid anhölls mannen för mordförsök:

— Jag kan bekräfta att mannen nu är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. Han är hörd av polisen i dag på förmiddagen, i övrigt kan jag inte kommentera fallet ytterligare i nuläget, säger åklagare Klas Hellgren på Tingsrätten i Jönköping.

JP har i skrivande stund inga uppgifter om hälsotillståndet hos den drabbade kvinnan eller hos den misstänkte gärningsmannen.

Regler för kommentarer