En man i 20-årsåldern greps av polis efter stor dramatik under tisdagsnatten. En bilägare slog larm efter att denne upptäckt att en man med kniv försökt göra inbrott i hans bil. Obs! Bilden är en temabild. Foto: Janne Andersson

Biltjuv greps efter knivdramatik

En man i 20-årsåldern greps av polis efter stor dramatik natten till tisdagen. En bilägare upptäckte att en man försökte göra inbrott i hans bil. När han avbröt honom blev han hotad med kniv.

Bilägaren gick fram till mannen och försökte hålla kvar honom. Då drog han kniv och hotade honom. Mannen hoppade in i en bil som kördes av en kvinna och försvann från platsen.

– Man gjorde helt rätt i att släppa honom i det läget. Vi kunde ändå anträffa den här mannen en bit därifrån när vi kom fram, säger Maria Lavesson, vakthavande befäl hos polisen i Jönköping.

Polisen fick in ärendet vid 01.30-tiden natten till tisdagen och grep mannen på bar gärning vid stationsparkeringen i Månsarp. Kvinnan som körde bilen hade 0,38 promille alkohol i blodet och misstänks för rattfylleri.

En åklagare har kopplats in i ärendet, men det tog ett tag att förhöra mannen eftersom han var för berusad. Han är i 20-årsåldern, bor i Falun och är känd för liknande brott tidigare.

Regler för kommentarer