HV-tränaren Johan Lindbom hyser gott hopp om att Fredrik Pettersson-Wentzel är med imorgon mot Örebro. Foto: Björn Lindgren/TT

"PW" och Campoli nära comeback

"Det ger extra tändvätska"

På torsdagskvällen tar sig HV71 an Örebro på bortaplan i den första åttondelsfinalen. Senast mot Skellefteå saknades bland andra målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel och backen Chris Campoli. Tränaren Johan Lindbom hyser dock gott hopp om att de båda återfinns i truppen till matchen ett mot Örebro.

LÄS MER: Strandberg: Tror på HV.

LÄS MER: HV-spelarna om tuffa bataljen.

— "PW" och Campoli var på is i dag (onsdag) och jag har stor tro på att de spelar mot Örebro, även om jag inte kan säga det till hundra procent än. Vi får avvakta dagen först, sa Lindbom efter onsdagens frivilliga ispass.

I gårdagens match mot Skellefteå var backen Adam Almquist och forwarden Erik Christensen tillbaka efter förkylning och skada. Johan var nöjd med vad han fick se av sina återkommande spelare.

— Det gick bra tycker jag. De fick 12-14 minuters speltid.

De är redo för slutspel?

— De är redo, det går inte att känna efter nu.

Tidigare idag släppte TV-kanalen Cmore sin spelarenkät inför SM-slutspelet. Nio procent av de tillfrågade SHL-spelarna tror att HV71 blir SM-slutspelets flopp.

— Det är lite tändvätska. Jag vet inte riktigt vad de menar med flopp, vi var väl rankade av alla experter på den plats vi hamnade. Men det är klart att HV är en etablerad klubb som alltid nämns i diskussionerna. Men jag lägger ingen tyngd på sådana saker, nu står vi på noll och ska försöka sprattla så länge vi kan, säger Johan Lindbom.

Regler för kommentarer