Dubbelmördarens identitet har kapats

Två män har dömts till fängelse

Den 52-årige affärsmannen från Jönköping som dömts för två dubbelmord har fått sin identitet kapad. Nu har två män dömts till fängelse för bland annat grovt bedrägeri, uppger Aftonbladet.

Den 19-årige januari dömdes affärsmannen av Jönköpings tingsrätt till livstids fängelse för de uppmärksammade dubbelmorden i Norrahammar och Hökensås.

Nu visar det sig att han fått sin identitet kapad. Aftonbladet rapporterar att två män, 35 och 36 år gamla, har utnyttjat affärsmannens namn och ytterligare en mördares namn för att begå flera bedrägerier. De ska ändrat mördarnas folkbokföringsadresser och förfalskat id-handlingar för att därefter försökt att ta lån och krediter.

Enligt åtalet ska männen valt ut sina offer noga och pengarna ska använts för bland annat operationer och tandläkarbesök. Bluffen avslöjades när anhöriga till en av mördarna slog larm till polisen.

Nu döms männen till fängelse i ett år respektive åtta månader för bedrägeri, grovt bedrägeri och försök till grovt bedrägeri, skriver Aftonbladet.

Leif Silbersky har försvarat dubbelmördaren i Jönköping. Men advokaten uppger att han inte känner till domen mer än att han har läst om det.

– Jag har hört talas om det men inte mycket mer än så. Det är en fantastisk historia på ett sätt, konstaterar han.

Vad säger din klient?

– Han har inte fört någon talan där.

Som Jönköpings-Posten tidigare har skrivit har affärsmannen överklagat sitt livstidsstraff till Göta hovrätt. Mannen har erkänt att han mördat det äldre paret i Norrahammar men förnekar att han haft något med Hökensåsdelen att göra.

Regler för kommentarer