Foto: Pär Grännö

Fagerhult Habo siktar uppåt

Fagerhult Habo var i seriens ingenmansland inför hemmamatchen mot Göteborg. 10–6–segern innebär att FHIB nu kan börja rikta in sig mot toppen och en kamp om kvalplatserna.

Fagerhult Habo skulle rivstarta matchen mot Göteborg och göra mål bara någon minut in i matchen. Efter ytterligare fyra mål i den första perioden såg det bra ut för FHIB.

— Vi spelar jättebra i den första perioden. Vi gör mål direkt i matchinledningen och fortsätter sedan bara att trumma på. Det skapade nog en falsk trygghet inför den andra perioden, säger Conny Steenberg tränare i Fagerhult Habo.

FAKTA: Allsvenskan Södra

Fagerhult Habo–Göteborg 10–6 (5–1, 1–1, 4–4).

Målskyttar, Fagerhult: Erik Olofs..

FAKTA: Allsvenskan Södra

Fagerhult Habo–Göteborg 10–6 (5–1, 1–1, 4–4).

Målskyttar, Fagerhult: Erik Olofsson, Joel Dagman, Gustav Svensson, Simon Hultman 3, Oscar Liljegrahn, Pontus Mattlin, Oskar Malmgren, Jeff Adolfsson.

Domare: Simon Broman och Martin Matti.

Publik: 270.

I den andra och tredje perioden skulle hemmalaget börja dra på sig utvisningar och på så sett bjuda in Göteborg i matchen.

— Vi släpper in för många mål i boxplay och det skapar spänning i matchen. De får komma in i matchen. Efter vår time out 15 minuter in i den tredje perioden blev det bättre. Vi återtog kontrollen och tog tre viktiga poäng.

Segern innebär att FHIB kan börja sikta uppåt i tabellen.

— Spelarna vill vinna varje match och nu har denna seger satt prägeln inför resten av säsongen. Självklart siktar vi på att nå kvalet.

Regler för kommentarer