Stannar i HV71? Foto: Mikael Fritzon/TT

Fredrik Stillman på väg bort från HV?

Fredrik Stillman kan vara på väg bort från sin tjänst som assisterande tränare i HV71. Klubbdirektör Agne Bengtsson ska diskutera en fortsättning med Stillman på torsdag. – Jag håller på att prata med Fredrik, säger klubbdirektören.

I fredags valde Andreas Johansson att hoppa av som huvudtränare med omedelbar verkan. Johansson motiverade sitt avhopp med att hans värderingar inte var överens med HV71:s.

Johanssons avhopp ser dock inte ut att vara det enda. Enligt uppgifter till JP ska det även råda osäkerhet kring assisterande tränaren Fredrik Stillman och hur hans framtid ska se ut på tränarbänken.

Assisterande sportchefen Johan Davidsson deklarerade i måndags att inga andra förändringar är att vänta i tränarstaben då man samtidigt letar en ny huvudansvarig. Men så tycks det ändå inte vara.

– Jag håller på att prata med Fredrik hur fortsättningen ska se ut, säger Agne Bengtsson på frågan om Stillmans framtid.

Diskussionen har uppkommit i anslutning till Andreas Johanssons avhopp. Bengtsson uppger att man har ett möte inplanerat på torsdag.

– Det pågår diskussioner, säger han kort.

Kommer Fredrik Stillman att fortsätta vara tränare?

– Jag vet inte, jag har ingen kommentar till det. Vi ska träffas i morgon.

Fredrik Stillman valde förra våren att ta timeout från sitt sportchefsuppdrag. Han uppgav själv att tiden varit den tuffaste sedan han tillträdde 2005.

Under sommaren meddelade HV sedan att Stillman tar klivet ner till tränarbänken igen, med ett nytt kontrakt som löpte över två säsonger.

FOTNOT: JP har sökt Fredrik Stillman för en kommentar, men utan resultat.

Regler för kommentarer