En man är misstänkt för att ha dragit loss skägget på en polisman utanför krogen Harrys. Foto: Johannes Björck

Full man drog polis i skägget

Polisen skulle omhänderta en ung kvinna. Hennes pojkvän protesterade, angrep polisen och ryckte loss en tuss från polismannens skägg.
Nu åtalas pojkvännen för våld mot tjänsteman.

Mannen som är i 20-årsåldern nekar till brottet. Men polismännen har vittnat om hur mannen ska ha gått fram till en polis, som skulle omhänderta hans flickvän, och dragit i hans jacka. Det var stort tumult vid händelsen och flera män protesterade mot polismännens beslut att omhänderta kvinnan. Kvinnan hade tidigare under kvällen nekats inträde till krogen Harrys på grund av hennes berusningstillstånd.

När polisen till slut lyckas omhänderta paret så kände en av polismännen att det sved på hakan. En kollega sa att det saknas en rejäl tuss från skägget och de misstänker att det var pojkvännen som hade dragit honom i skägget.

Men i ett polisförhör med mannens kompis som var inblandad i tumultet framgår det att kompisen misstänker att det kan ha varit han som gjort det. Eller att han bara hade drömt det. Trots det vittnesmålet åtalas alltså pojkvännen för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

Regler för kommentarer