Här lär sig Oldsberg och Hellberg att göra polkagrisar

I morgon, onsdag, sänder TV4 första avsnittet av Sverigequizen med Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg. Radarparet har bland annat varit i Gränna för att lära sig baka polkagrisar. – Jag har dåligt praktiskt handlag fast Oldsberg var inte mycket bättre han, säger Björn Hellberg om den korta sejouren i polkagrisfabriken.

På onsdag är det premiär för TV4´s nya frågesportprogram där Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg utmanar svenska folket i allmänbildning. Från sex olika platser i Sverige besöker de sevärdheter och personer som blir frågor för tv-tittarna.

– Det har varit väldigt kul att spela in det här programmet. Vi har prövat på många saker som vi aldrig gjort tidigare. Till exempel sjöng vi duett i en kyrka med Amy Diamond. Eller sjöng och sjöng förresten, säger Björn Hellberg.

Ett oskrivet kort för de båda herrarna var det även att göra polkagrisar. I Gränna besökte tv-teamet Cabbes polkagrisar där konfektyrproducenten Magnus Heidenborn lärde tv-profilerna hur man bakar de rödvitrandiga godsakerna.

– Det var kul. De var hyfsat lättlärda båda två men Ingvar Oldsberg var kanske lite vassare. Det märktes att de inte är några nybörjare i köket även att jag fick finslipa lite efteråt, säger han.

Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg har gjort fem större tv-projekt tillsammans tidigare.

– Det här programmet skiljer sig mycket från tidigare saker vi gjort ihop eftersom det är första gången vi inte jobbat i någon studio. Det har blivit mycket spontanitet när vi varit ute på fältet, säger Björn Hellberg.

Sverigequizen hann även med ett besök i Huskvarna under inspelningen i somras. Då filmade de från Folkets Park under en av bil och mc-träffarna.

Regler för kommentarer