Hassan Roshandels Ägg Florentine och Biff Rydberg gick hem hos juryn. Foto: Nikki Bladh

Hassan vidare i Sveriges mästerkock

”Jag vill vara med hela vägen”

Hassan Roshandel från Jönköping gick vidare i tävlingen Sveriges mästerkock som en av 25.

— Det är jätteroligt och nu regnar det sms över mig från vänner och även från okända, säger han.

Till vardags arbetar Hassan Roshandel som skräddare, men nu är siktet inställt på att bli Sveriges mästerkock. Redan idag torsdag är det dags för nästa steg då de 25 ska bli tolv. Under de kommande tolv veckorna får tv-tittarna sedan följa de tolv där en efter en slås ut varje onsdag till bästa amatörkocken är utsedd.

— Jag vill vara med hela vägen ända tills jag vinner. Det är ju därför man ställer upp, säger han.

Han erkänner dock att han är lite nervös inför torsdagen.

Under slutkvalet i Gävle med 40 deltagare fick de tävlande göra Ägg Florentine, Bearnaisesås och Biff Rydberg.

När Jönköpings-Posten för en vecka sedan skrev om skräddaren som sökt till Sveriges mästerkock berättade han att han under varje säsong hittills har tänkt "varför är jag inte med?". Till slut valde han att söka.

— Jag har fegat faktiskt. Men jag tänkte att i år måste jag vara med, säger Hassan.

Sveriges mästerkock går ut på att utse Sveriges bästa amatörkock. Första säsongen sändes 2011.

Regler för kommentarer