Målvakten Pontus Laine Jansson spelar egentligt i Assyriskas U17-lag. Foto: Rebecca Candevi

Inte långt ifrån serieseger

Det var en spännande match på Rosenlunds IP med ett Assyriska som jagade en vinst mot Borås. Det var en straff vardera som tilldelades lagen i matchen. Assyriska missade deras straff samt att deras unge debutanten Pontus Laine Jansson i målet räddade den andra. Slutresultatet skrevs där efter till 2–0 (0–0) med fördel till hemmalaget.

Första halvlek började jämnt mellan lagen. Borås lät Assyriska föra spelet men hade ändå några farliga kontringar. Detta gav ett stundtals stressat Assyriska som inte hade matchen där dem ville ha den.

— Det var mycket upp och ner. Jag är inte riktigt nöjd med prestationen, säger Assyriska tränare Ninos Töre.

I andra halvlek höjdes pulsen och Assyriska satte 1-0 i 47:e minuten genom Michel Kamhié. Tio minuter senare fick Assyriska en straff som de dock brände. I 75:e minuten blev det ytterligare en straff men till Borås fördel. Här klev den debuterande målvakten Pontus Laine Jansson fram och räddade Assyriska.

— Jag kan inte begära mer av honom än så. Han utnyttjar sina kvalitéer och håller sig borta från sina brister, säger Ninos Töre.

— Det går inte att beskriva hur det känns. Det är verkligen jättekul. Såklart siktar man på en plats i A-laget, säger han.

Tillslut punkterade Pedram Pourjanekikhani matchen med hans 2–0-mål. Om Assyriska blir seriesegrare eller inte avgörs i nästa match mot Stafsinge.

Regler för kommentarer