Under förra veckan klargjordes det att KHL-klubben Lev Prag kan komma att tvingas dra sig ur den ryska ligan på grund av ekonomiska bekymmer.

I Prag finns bland annat den före detta HV-spelaren Martin Thörnberg som, på måndagen när Jönköpings-Posten når honom, väntar på ett officiellt utlåtande från klubben.

– Vad jag har hört från flera håll så ska det vara hundra procent klart att det inte blir något KHL-spel för Prag, bara det att klubben inte har gått ut med någon än. Det är bara att vänta och se, säger Thörnberg.

Ett definitivt besked om Prag-klubbens fortsatta existens i KHL väntas komma under måndagen.

Enligt ryska rsport.ru ska KHL-klubben Lokomotiv Jaroslavl vara nära en övergång av den förre HV-spelaren.

– Jag vill egentligen inte säga något förrän det har blivit officiellt kring vad som händer med Prag, men jag har skrivit på för en ny klubb om det inte skulle bli något med Prag. Det är det jag kan säga, säger Martin Thörnberg som inte vill avslöja vilken klubb det handlar om.

– Jag har haft några alternativ att ta ställning till, men som sagt så får vi vänta och se. Prag måste komma med ett uttalande först.

Martin Thörnberg förklarar också att han, vid flera tillfällen, funderat på att flytta hem till Jönköping.

– När det har varit så rörigt i KHL så är det klart att man tänkt på HV. Men jag har hela tiden haft tankarna på att vara kvar utomlands under nästa säsong och så kommer det att bli.

Hur mycket kontakt har du haft med HV under den här tiden?

– Jag pratade med Davidsson (Johan, HV:s assisterande sportchef) för ett tag sedan och förklarade läget att jag fortfarande vill vara kvar utomlands, så de vet hur mina tankar går. Det känns ändå bra att de bryr sig om oss "gamla HV-spelare".

När tror du själv att det kommer något besked från Lev Prags sida?

– Jag vet faktiskt inte, men det borde ju komma i dag (måndag) eller i morgon, säger Martin Thörnberg.