Joakim Sjölander är delägare i restaurangen Unwrapped, och en av dem som sett till att doften av äkta mexikansk mat spridit sig över Smedjegatan. Foto: Jens Fjaestad

Kan de konkurrera ut fredagstacon?

Nya mexikanska restaurangen Unwrapped lovar autentiska smaker.

Det går inte att nog understryka kärleken till tacos i det här landet.

Men mexikansk mat är så mycket mer än så. Det var därför bröderna Sjölander och deras respektive öppnade Wrapped i Göteborg för fyra år sen, och nu Unwrapped på Smedjegatan i Jönköping.

— Det är väldigt mycket långkok, grönsaker och kryddor. Många och starka smaker. Vi serverar autentiska mexikanska rätter, fast i större portioner, säger Joakim Sjölander mitt i lunchrushen.

All mat lagas från grunden. Långkoken kan ta upp till fem timmar i grytorna, väl värt om man får tro Joakim Sjölander.

— Vi hade inte gjort så mycket reklam men det var pang på direkt. Vi öppnade mitt i julhandeln och har haft fullt upp sen dess. Feedbacken har varit jättebra.

Burritos och tacos finns på menyn, men kanske inte exakt som vi känner den.

— Någon kom in och frågade var köttfärsen var. Vi använder långkokt kött istället, som pulled pork.

Det finns en liten del av utbudet som inte är mexikanskt, en öl från ett mikrobryggeri i Sjölanderbrödernas hemort Mölnlycke.

— Men det finns såklart Corona för den som vill ha, säger Joakim och skrattar.

Regler för kommentarer