Han aldrig för avsikt att lura sina kunder på pengar. Det sade den 51-årige affärsmannen i rätten. Här bredvid sin försvarare Leif Silbersky. Foto: Elin Elderud

Miljonkrav på dubbelmördare

Den 52-årige finansman som är misstänkt för två dubbelmord krävs på 1,1 miljoner kronor av ett fastighetsbolag i Jönköping.

Domen mot den 52-årige finansmannen från Jönköpingstrakten kommer i nästa vecka. Men nu kan Jönköpings-Posten avslöja att den misstänkte dubbelmördaren krävs på 1,1 miljoner kronor av ett fastighetsbolag i Jönköping. Fastighetsbolaget har ansökt om ett betalningsföreläggande hos kronofogden. Den man som sitter som ordinarie ledamot i fastighetsbolaget har också en personlig koppling till den misstänkte dubbelmördaren och sitter även i styrelsen för det bolag som 52-åringen tidigare varit aktiv i.

Mannen är misstänkt för två dubbelmord och JP har tidigare berättat att offrens anhöriga har ansökt om ett skadestånd på åtta miljoner kronor. I somras beslutade därför Jönköpings tingsrätt om kvarstad, vilket innebär att mannens tillgångar fryses och inte kan röras.

Mannen har erkänt att han dödat ett äldre par i Norrahammar och under rättegången har han nekat helt till anklagelserna om att han dödat ett par i Hökensås.

Regler för kommentarer