Det sa Volvo lastvagnars försäljningschef i Sverige, Antonio Nicoletti, som var med på invigningen av Finnveden lastvagnars nya anläggning i Vetlanda.

— Det är jätteviktigt för oss Volvo Lastvagnar med investeringar och nya lastvagnsanläggningar. Vi är extra stolta och glada att det investeras här, sa han.

Den helt nybyggda lokalen är placerad bakom Bilprovningen utmed Västerleden. Det är i den här anläggningen som Volvo-lastbilar ska servas och repareras men också säljas.

Verksamheten har tidigare hållit till vid Skobes personbilar i Vetlanda.

— Den gamla lokalen var trångbodd och det behövdes ett bättre logistiskt flöde, säger Anna Liljedahl om nysatsningen.

— Vi är starka i regionen och Vetlanda är en strategiskt viktig ort för oss.

Servicechef Åke Rydlund var riktigt nöjd över satsningen.

— Den största förändringen för kunderna är tillgängligheten. Det blir lättare att hitta till oss och vi har stora ytor att parkera på.

Finnvedens Lastvagnar bildades av Anna Liljedahls far Bengt Liljedahl 1997. Företaget, som ingår i Liljedahl Group AB, har i dag 19 anläggningar från norra Skåne till Mariestad. På nära håll finns en verkstad i Nässjö (invigdes 2010) och Vimmerby (2012). Ett antal miljoner har anläggningen gått på även om man inte vill berätta hur många. Funktionalitet har varit ledordet i nybygget.

Gästerna som minglade runt på invigningsfesten kunde kolla in helt nya fordon som placerats utanför. Lastbilarna har Martin Danielsson och hans företag Stemab Transport i Vetlanda köpt.

— Jag har beställt åtta lastbilar som ska hyras ut till Skanska, berättar han.