Thorbjörn Hammerth blir ny fastighetsdirektör för regionfastigheter. Det har regionstyrelsen beslutat.

Thorbjörn Hammerth som de senaste sju åren har arbetet som VD för Eksjöbostäder och Eksjö Kommunfastigheter har utsetts till ny direktör för fastighetsverksamheten inom Region Jönköpings län. Han tar över efter Erik Pålsson som går i pension efter nästan 35 år inom landstinget.

Thorbjörn Hammerth har lång erfarenhet på olika befattningar inom den privata och offentliga bygg- och fastighetsbranschen. Han har balnd annat varit konsult, marknadschef, lärare för blivande marknadsekonomer i Stockholm och kursansvarig för marknadsföringen på Handelshögskolan i Jönköping.

– Jag har känt en stark lockelse efter att jobba med fastigheter inom Region Jönköpings län, fastigheter som har stor betydelse för invånarna. Det blir väldigt spännande att komma in i ett mycket intressant skede där landstinget blivit region och där regionen gör stora fastighetsinvesteringar, säger Thorbjörn Hammerth i ett pressmeddelande.

Thorbjörn Hammerth är 50 år, gift, har två vuxna barn och bor i Västra Ryd i Ydre kommun. Han kommer att tillträda den nya tjänsten den 1 juni 2015.