John Bauergatan går från Kålgårdsrondellen, in förbi den nya lekplatsen bredvid John Bauerparken, bakom Ekorrens förskola som rivs och ut vid Atteviksrondellen. Foto: Skissbild 

Omstritt vägförslag tillbaka

John Bauergatan ska avlasta trafiken inne på Kålgårdsområdet.
— Det kommer att bli en förbättring, säger Anders Samuelsson (C) som vill skynda på arbetet med den nya gatan.

LÄS MER: Här är nästa jättebygge i stan

LÄS MER: Kålgården får två nya sporthallar

Förslaget om den nya vägen har diskuterats ända sedan år 2009 och naturvännerna har hela tiden varit emot för att vägen är ett hot mot fågelarter, ryggradslösa djur och naturen i området. Men Anders Samuelsson, ordförande i stadsbyggnadsnämnden, tror att vägen blir en förbättring.

— Den kommer att avlasta trafiken inne på området. Nu håller östra Kålgårdsområdet på att förvandlas till en blandstad med många nya bostäder och därför vi vill sätta igång detaljplanearbetet för vägen inom kort, säger han.

Har ni lyssnat något på Naturskyddsföreningens kritik?

— De är den enda stora lobbygruppen som är mot förslaget, de som bor på området är för, säger Anders Samuelsson som tycker att Naturskyddsföreningen är emot allt som ligger nära Rocksjöreservatet.

John Bauergatan har skjutits fram i kommunens investeringsplan flera gånger men är nu aktuell igen. Det betyder bland annat att Ekorrens förskola rivs. Förskolan får nya lokaler under de två sporthallarna som byggs lite längre upp på området.

Regler för kommentarer