Lekis är uppsagda från den nuvarande affärslokalen i Trananhuset och rörelsen är till salu. Det pågår diskussioner med eventuella köpare.

— Jag hoppas att någon annan vill ta över och det finns ett par intressenter. Samtidigt vill jag inte sälja till vem som helst, det ska vara rätt person som köper, säger Marie Aronsson, som sedan 15 år tillbaka har drivit Lekis.

Marie Aronsson säger att hon önskar att hon kunde berätta mer om planerna.

— Det var meningen att vi skulle skriva ett kontrakt i fredags, men det rann ut i sanden. Jag har jobbat in i det sista med att få något färdigt, men inget är klart, berättar hon.

Lekis måste vara ute från butiken den sista mars och hyresvärden Provinsfastigheter har andra planer för lokalen i Trananhuset.

— De vill även utnyttja övervåningen, men annars har vi inte fått reda på något alls, bara att vi måste flytta. Jag är jättebesviken på fastighetsägaren och vi lyckades inte komma överens.

Lekis fick ett erbjudande om ett långtidskontrakt.

— Vi ville inte binda upp oss fem år till i lokalen. Annars ville vi stanna kvar och ett bättre läge på en butik kan man inte tänka sig, säger Marie Aronsson.

Kan du tänka dig att driva vidare Lekis i en annan lokal?

— Jag vill inte utesluta något, men jag har egentligen redan gått vidare och börjat plugga till undersköterska. Jag har studerat sedan i höstas parallellt med att ha jobbat i butiken och det har varit rätt så tufft stundtals.

— Jag har två anställda som jobbar halvtid och sedan har jag tagit in en extra när jag har varit upptagen av studier.

Redan för drygt ett år sedan fick hon reda på uppsägningen.

— Det har varit en jobbig tid och jag hoppas verkligen att leksaksaffären ska leva vidare. Det känns tungt och det är många kunder som tycker det är tråkigt att vi ska stänga. Ett dråpslag för staden, säger Marie Aronsson.