Elmia Husvagn Husbil är en av de mest populära mässorna på Elmia under året. När biljetterna släpps, så brukar samarbetspartnern Ticnet samma bemanning som under biljettsläpp till en Bruce Springsteen-konsert eller dylikt.

Men med runt 35 000 besökare förra året så kommer också vissa problem. Utställarna upplever inte att de har kunnat ge den tid som behövs till varje besökare, och för att lösa det så utökas nu mässan med en extra dag.

— De senaste åren så har det blivit fler och fler besökare som stannar i fler dagar under mässan. Utställarna har känt att man inte riktigt hinner ta hand om alla kunder. Det blir köer och mycket folk, säger Jörgen Nyström.

Nu, med en extra dag så hoppas Elmia att man kan lätta något på trycket, även om man är medveten om att det även kan betyda att fler besöker mässan.

— Vi vet av erfarenhet att om man utökar antalet dagar så ger det fler möjlighet att komma. Det är inte vårt primära mål, utan vi ser det mer som en positiv sidoeffekt, säger han.

Biljetterna till campingplatserna under mässan släpps nästa torsdag. Biljetterna till området närmast Elmia brukar ta slut på några minuter, medan området som ligger längre från mässlokalen inte brukar sina i samma takt.

Avslutningsvis hoppas Jörgen Nyström att så många som möjligt kan komma.

— Jag vill hälsa alla välkomna till oss. Är man någorlunda intresserad av camping så är man välkommen att besöka oss, säger Jörgen Nyström.