Andreas Fransson är medlem i skäggklubben Bearded Villains som i helgen misstogs för IS-krigare vid Brahehus. Foto: Marcus Eriksson
Killarna i skäggklubben jobbar en del med välgörenhet. Foto: Marcus Eriksson

Skäggklubb misstogs för IS

Polisen fick i lördags rycka ut efter ett larm om terrorister vid Brahe hus. När de kom dit fick de sig istället ett gott skratt när det visade sig vara skäggklubben ”Bearded Villains” som samlats där för att fotograferas.

— Vi stod uppradade för fotografering, 30 män från klubben med vår flagga och plötsligt ser vi två poliser, berättar Andreas Fransson som är medlem i Bearded Villains.

Det var någon som passerat Brahe hus i bil, sett gänget, blivit orolig och larmat polisen om att Islamiska staten (IS), befann sig på platsen.

— Poliserna skrattade gott med oss när de kom och såg att det inte rörde sig om några terrorister, bara ett gäng glada skäggiga killar på fotografering, fortsätter Andreas Fransson.

Medlemmarna i den internationella skäggklubben träffas ungefär en gång i månaden för att umgås. Klubben har en flagga som skickas runt mellan alla landsklubbar i världen och i helgen var det Sveriges klubbs tur att ha hand om den.

— Vi åkte till Brahehus med en professionell fotograf för att fotas med flaggan eftersom det var första gången vi hade den. Det är självklart tråkigt att någon misstog oss för terrorister men samtidigt lite roligt, säger Andreas.

Regler för kommentarer