Sofia Dalén återvände till hemstaden Jönköping för en gästföreläsning hos Socialdemokraterna för tro och solidaritet. Foto: Johan Lindblom

Sofia Dalén försvarar ”PK-media”

En ung skribent som försvarar begreppet ”PK-media” är Sofia Dalén från Jönköping.
— För många är det ett skällsord, för mig står det för inkludering, berättar hon under ett föredrag i Dalvikskyrkan.

Socialdemokrater för tro och solidaritet i Jönköpings län samlade under lördagen medlemmar till distriktsårsmöte och som en programpunkt utanför de ordinarie förhandlingarna var Dalén inbjuden att tala fritt ur hjärtat.

— Jag pratar bland annat om vardagsrasism, sexism, homofobi och religion, säger Dalén, utan PK-media hade bara en sida kommit till tals, det är viktigt att det förklaras vad det står för.

Sofia Dalén är uppväxt på Grästorp i Jönköping, har studerat journalistik vid Södra Vätterbygdens folkhögskola och är nu sedan ett år bosatt i Stockholm. En av hennes arbetsplatser är Sveriges Radios P3 Star, där hon är anställd som programledare. På arbetsschemat står även en podcast på iTunes och så skriver hon krönikor.

Men karriären började på JP:s ledarsida.

— Det var en bra start, nu hoppas jag på mer jobb på SR, säger Dalén som så länge extrajobbar på gym.

Men på dagens S-möte blir det en del religion…

— Ja, och det är inget främmande för mig. Jag är jätteintresserad av religion, har studerat en del, hade också en tonårsrevolt då jag gick med i Pingstkyrkan.

Regler för kommentarer