Det var vid 18-tiden i torsdags som kvinnan och hennes man gick förbi den parkerade bilen i den heta solen utanför A6 Center.

— Vi såg två barn i baksätet, det ena var runt ett och ett halvt år och det andra bara några månader. Det var ju stekhett där, barnen var hysteriska och vi fick panik och funderade på att krossa en ruta för att få ut dem ur bilen, säger kvinnan, som vill vara anonym.

Paret ringde till polisen, som först skulle försöka få kontakt med bilens ägare och sedan komma upp till A6.

— Efter en stund kom sedan mamman ut och var panikslagen. Vi försökte lugna henne, men hon insåg att hon hade glömt bilnyckeln inne på toaletten där hon hade varit med ett lite äldre barn, berättar kvinnan för JP.

Det tog därmed ytterligare några minuter innan barnen kunde befrias från den stekheta platsen i bilen. Polisen kom efter några minuter också till platsen.

— Vi vet inte hur länge barnen varit där, och mamman pratade ett annat språk, men de hade en filt över sig och var helt genomsvettiga. Man vet ju inte riktigt hur man ska agera när man ser något sådant, men man vill ju inte riskera barnens liv. Vi tyckte nästan det var värt att krossa rutan för att ta ut dem, men polisen bad oss att vänta, säger kvinnan.