Braheskolan på Visingsö har en tradition att jobba internationellt med olika former av språkkurser inom engelska, spanska och franska. Kurserna har ett stort söktryck med deltagare från hela Sverige.

15 unga deltagare har nu avslutat halva sin termin av english and drama, en kombinerad kurs där man läser både engelska och drama. I torsdags genomförde de sin slutproduktion innan de ska läsa vidare halva terminen i Brighton.

— Vi började i januari och de har sedan haft två heldagar i veckan med drama. För en och en halv månad sedan började vi öva inför föreställningen, så det har gått ganska fort här, berättar teaterpedagogen Eva Edevik.

Föreställningen "Skyldig eller oskyldig" har inspirerats av deckarromanen "Det gud inte såg". Manuset har tagits fram av Eva och i publiken satt deltagarna från de övriga kurserna.

— De var så professionella och duktiga. De har varit så ambitiösa och vill lära sig så mycket. Publiken tyckte att det var jättebra, många blev förvånade, säger Eva glatt och berättar att hon kommer att sakna dem när de åker till Brighton. Men hon är glad över att kunna hålla kontakten via sociala medier.