Systrarna Sara och Maja Jakobsson delar en tvåa på Österängen för att klara ekonomin. Så ofta de kan, för träningens skull, jobbar de. Maja på Ica Maxi, Sara inom förskolan som timvikarie.

Medan grabbarna i HV71 har skyhöga löner får tjejerna nöja sig med att få låna hjälm och tröja av klubben,

– Men det har blivit mycket bättre. Vi har numera ett eget omklädningsrum och ett eget förråd i Prolympiahallen. Vi märker också att fler ser vad vi gör. HV71 skriver om oss på sin hemsida och media rapporterar lite mer, säger Sara och Maja.

För att få råd att hålla på med sin sport köper de begagnade klubbor när de kan. Sara har fått hjälp av Bosse Ahl med att limma ihop sina skridskor så att de håller säsongen ut.

Sara och Maja Jakobsson har spelat hockey i Borohallen i Landsbro sedan de var små och hockeyn är en livsstil som de älskar mer än allt annat.

Sara är med i HV71:s projekt där klubben vill locka fler tjejer till sporten.

– Jag vill visa att det är okej för tjejer att spela hockey, säger Sara som åker runt till olika skolor och berättar om sin sport.

I morgon, söndag, spelar HV71:s damer den sista matchen mot Sundsvall. De är redan i elitserien men målet på söndag är att bli tvåa i kvartsfinalen.

Läs mer om Månadens Jönköpingsbor Sara och Maja här!