För ett tag sedan berättade vi att det blir Vetlanda Friskvårdcenter som ska driva gymmet vid Sapa arena. Nu är det också klart vilka som ska driva restaurangen.

— Det löste sig på ett bra sätt. Vi hade flera som hörde av sig direkt efter artikeln om att vi sökte företag som skulle driva caféverksamhet i lokalen, säger Håkan Edvardsson, vd på Vetlanda arena.

Vill växa

Sussie Olssons kök drivs av hennes namne och Sussie Milterius. De båda har jobbat tillsammans av och till under lång tid. År 2010 startade Sussie Olsson egen verksamhet intill Myresjöhus anläggning i Myresjö. Bara några månader senare gick Milterius in som delägare.

Tanken på att utveckla verksamheten har funnits ett tag.

— Ja, vi har alltid velat växa, säger Sussie Milterius.

— Vi kommer att servera luncher sju dagar i veckan, berättar Sussie Olsson.

De ska hyra 200 kvadratmeter restaurangyta med 90 sittplatser.

— I lokalen kommer Sapa arena också ha en värmestuga och det blir skärmväggar mellan den verksamheten och vår. Det innebär att vi skulle kunna nyttja 120 sittplatser totalt vid behov, säger Olsson.

— Vi tror verkligen på Nydalaområdet som växer och så har vi genomfarten. Och en stor parkering finns också, säger Olsson.

Verksamheten i Myresjö blir kvar som vanligt.

— Vi behöver nyanställa fyra personer, en blir platsansvarig i Vetlandarestaurangen, säger Olsson.

Sussie och Sussie gillar stora evenemang. Varje sommar anordnar de Folkets Park-fester men i år blir det nytt datum.

— Den första juli, som en start på semestern.

De kommer också att finnas med på Vetlandafesten. Näringslivsgalan levererar de mat till. Och själva kan de tänka sig fler, större arrangemang nu när de får nära till stora hallar som de kan hyra.

— Vi har massa idéer. Kanske något inom hälsa, eller varför inte en dansbandsgala? Vi gör det för att det är kul och för att vi gillar utmaningar med stora event, säger tjejerna.

Klicka på videoklippet för att se vilka de blir.