Arbetet med att bygga om Swedbanks lokal och frigöra yta för klädkedjan har inte undgått flanörerna på Storgatan i Vetlanda. Swedbank kommer i huvudsak att nyttja våningen över den befintliga idag, men också nedre plan. Intill blir det en butiksyta på 400 kvadratmetrar som klädföretaget MQ kommer att hyra till våren. I dagarna gick företaget ut och sökte efter en butikschef.

Varför etablerar sig MQ i Vetlanda?

— Vetlanda är en kommun som växer med både nya invånare och ökad handel. Vi ser en potential i kommunen och tror att MQ kan bidra ytterligare till att stärka handeln. Vi hoppas och tror att MQ:s sortiment ska tilltala modeintresserade män och kvinnor och vara ett bra komplement till övriga butiker, svarar Jessica Lundmark, regionchef för region öst där butiken i Vetlanda kommer att ingå.

Har ni varit intresserade av Vetlanda länge?

— Vetlanda som stad är intressant för MQ då det är en växande stad och vi tror att vårt sortiment tilltalar Vetlandaborna.

Enligt Jessica Lundmark är upptagningsområdet framförallt Vetlanda kommun, men de är förstås också glada om ännu fler hittar till dem.

— Vi öppnar butiken den 21 april, säger hon.

Intresset för tjänsten som butikschef har varit stort, meddelar Jessica Lundmark. Butiken kommer enligt henne ge fyra till fem arbetstillfällen inklusive butikschefen.

Fredrik Solgesjö äger fastigheten som nu renoveras. Brantås bygg är totalentreprenör.

— Det är jättekul för oss men framförallt för stan som får en sådan här etablering inne i stadskärnan så att Vetlanda lever, det är otroligt kul tycker jag, säger Niklas Levin på byggföretaget.