Annons

Annons

Annons

Isflak lossnade från lastbil på E4 - spräckte framruta på bil

Text

Under natten till fredagen inträffade flera olyckor i länet. Bland annat orsakade ett lossat isflak från en lastbil en krossad framruta på bakomvarande bil.

Enligt Trafikverket var det moddigt och halt på vägarna i stora delar av länet under fredagsnatten och morgonen. Halkan har också gett upphov till flera olyckor.

Vid klockan 06.55 kom larmet om en singelolycka på E4 mellan Torsvik och Råslätt. Olyckan hade inträffat i norrgående körfält. Enligt räddningstjänsten ska ett isflak ha lossnat från en lastbil och spräckt framrutan på bakomvarande bil.

– Det hade samlats snö och is på lastbilen som lossnade och hamnade på bilen bakom, säger Fredrik Malm, inte befäl på räddningstjänsten.

Ingen person ska ha skadats vid olyckan. Båda fordonen ska ha stått vid väggrenen när räddningstjänsten kom till platsen.

Fredrik Malm skickade också med en varning till morgontrafikanterna.

Annons

– Om man inte behöver ge sig ut så ska man inte göra det. Men om man gör det får man anpassa farten, det är det som avgör om det blir olyckor, säger han.

Annons

Ingen person är ännu misstänkt för något brott i samband med att isflaket lossnade.

– Men man ska ju som förare se till att det inte lossnar snö eller is från ens bil, säger Joel Gerdin, vakthavande befäl på Polisregion Öst.

Ytterligare en olycka inträffade i närheten av Prinsfors vid Bodafors på fredagsmorgonen. En bil hade då kört i diket i samband med en älgolycka på länsväg 128. Ingen person ska ha skadats.

Timmerbil blockerar väg

Strax innan klockan åtta på fredagsmorgonen inträffade en lastbilsolycka på väg 747 mellan Ramkvilla och Braås i Vetlanda kommun.

– Det är en timmerbil med släp som har vält. Bilen står tvärsöver vägen och blockerar, säger Kenneth Hermansson, inre befäl på räddningstjänsten.

Ingen person ska ha skadats i olyckan. Timmerbilen kommer att bärgas.

– Det kommer att ta lite tid på platsen och det blir nog omlastning också.

Enligt polisen ska det vara halt på platsen.

Flera olyckor i natt

Tidigare under morgonen har det inträffat flera olyckor i länet. Vid klockan 00.15 kom larmet om att en bil hade kört i diket på väg 132 mellan Huskvarna och Lekeryd. Två personer fanns i bilen men ingen av den behövde föras till sjukhus.

Strax därpå, klockan 00.21, inträffade nästa olycka. Denna gång hade en bil kört av vägen mellan Bodafors och Nässjö i höjd med Grimstorp.

En dryg timme senare, klockan 01.23, inträffade en singelolycka vid Ryhovsrondellen i Jönköping.

Annons

Annons

Strax efter klockan 4 på fredagsmorgonen körde en bil i diket på E4 i norrgående riktning vid Huskvarna. Inte heller här skadades någon person i olyckan.

Olycka på E4

Arbetet efter lastbilen som körde in i mitträcket på E4 vid Skillingaryd strax innan midnatt har pågått hela natten. Bilen stod mot färdriktningen på vägbanan. Vid klockan 05.30 hade räddningsstyrkorna återvänt till stationen.

– Det tog lite tid eftersom lastbilen hade gått in i mitträcket och rivit hål på en av sina tankar, säger Annelie Alhqvist på SOS Alarm.

Enligt henne handlar det om cirka 70 liter diesel som hade läckt ut på vägbanan, som var tvungen att saneras.

– Man stängde inte av vägen helt utan trafiken kunde köra förbi i en fil, säger hon.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan