Annons

Annons

Annons

Annons

Skidskytte

Allmänheten får prova på skidskytte

Text: 

I nästan bländande solsken var det många som valde att passa på att testa sina färdigheter i skidskytte vid Hallbystugan. Allt gjordes i samband med Hallbyloppet.

— Det är många ungdomar och föräldrar här, så det är ett perfekt läge att marknadsföra skidskytte, säger Jörgen Larsson som är skidskyttekonsulent.

Klas Grönqvist hjälper Assar Rosén Thelin att testa skidskytte. Assar var en av många som ville testa på skidskytte vid Hallbystugan.

Nio banor var uppställda vid skidspåren runt Hallbystugan för de som var nyfikna på skidskytte. Arrangörer var IF Hallby och de räknade med ett hundratal som testade på under dagen. Samtidigt som pröva på-verksamheten var igång arrangerades det dessutom Hallbyloppet och förhoppningen var att deltagare i den tävlingen skulle passa på testskjuta lite också.

— Det är många ungdomar och föräldrar här, så det är ett perfekt läge att marknadsföra skidskytte, säger Jörgen Larsson som är skidskyttekonsulent i Götaland och var på plats för att hjälpa Hallby med arrangemanget.

Annons

Sporten i sig är för övrigt på frammarsch i våra breddgrader.

Annons

— Det blir fler och fler skidskyttar i södra Sverige. Vi var inga skidskytteklubbar alls för fyra år sedan och idag är vi 20 klubbar i Götaland. Så vi växer stadigt hela tiden, säger Jörgen Larsson.

Axel Wernersson visar Alfred Nilsson grunderna i skidskytte.

Jörgen Larsson, skidskyttekonsulent i Götaland, hjälpte till vid provdagen.

Det var många som ville testa på skidskytte.

Alfred Nilsson tog hjälp av vännen Axel Wernersson för att lära sig grunderna i sporten.

— Det var kul, jag har ett luftgevär hemma, men det är kul att man kan ladda. Det är ett roligt sätt att skjuta på, säger Alfred.

Har du testat på det tidigare?

— Nä, men jag har sett det mycket på tv, så det är kul att få testa. Det är svårare än vad det ser ut.

En annan som testade på att skjuta var sjuårige Assar Rosén Thelin från Jönköping. Han tyckte att det var kul att testa på.

Annons

— Det var roligt att skjuta, jag har vara skjutit med luftgevär tidigare. Jag vill testa på fler gånger, säger Assar.

Olivia Grönqvist, Ida Georgsson, Ida Rosjö, Frida Mouchard och Agnes Hertz (liggande) passade på att hänga vid skidskyttet. Några av dem höll aktivt på med sporten medan andra testade på för första gången.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Till toppen av sidan