Annons

Annons

Annons

Logpoint South Sweden

Global företagsjätte till Jönköping – så många nya jobb är aktuella

Text

På måndagseftermiddagen presenterade Jönköpings kommun en ny aktör på Logpoint-området: det globala storföretaget Kingspan. Inom några år räknar företaget med att man har över 90 anställda i Jönköping.

Det blev Jönköpings kommun som tog hem storaffären - Kingspan etablerar sig söder om city på Logpoint South Sweden.

Det var mycket hemlighetsmakeri innan Jönköpings kommun tillsammans med Business Sweden slutligen presenterade företaget som valt att etablera sig på Stigamo, Logpoint South Sweden (Torsviksområdet): Kingspan.

Annons

Annons

Det är ett globalt företag med cirka 12 000 anställda i mer än 60 länder. De räknar sig som en av världens ledande tillverkare av energibesparande lösningar för byggindustrin och arbetar inom segmenten: Sandwichpaneler, Isolering, Hållbara lösningar för energi och miljö samt Mobila golvsystem. Ett stort fokus läggs på ny, innovativ teknik.

Henk Bassie, VD för Kingspan Insulation Continental Europe, flög in från Nederländerna på måndagen för att skriva under alla papper med Jönköpings kommun.

Det är inom Isoleringssegmentet som Kingspan gör sin Jönköpingssatsning. De har skrivit på papper för ett 70 000 kvadratmeter stort område där de ska uppföra en fabrik för tillverkning av isoleringsmaterial till byggnader. Tekniken marknadsförs som Kooltherm och är en högeffektiv isolering med en fiberfri kärna - tunnare än många andra traditionella isoleringsmaterial.

Fabriken på Stigamo blir bolaget femte fabrik inom isoleringssegmentet - den modernaste hittills - övriga fabriker är etablerade i Australien, Irland, Nederländerna och Storbritannien.

Under presskonferensen berättade företrädare för företaget att de inom några år räknar med att ha upp mot 90 anställda på fabriken. De kommer vara i behov av flera olika sorters kompetenser, alltifrån från enklare tjänster till ingenjörer.

Annons

Om allt går som planerat kommer Kingspan att öppna produktionen 2019.

Kingspan ska bygga en fabrik på Norra Stigamoområdet, öster om E4:an.

Magnus Wallin, Scandinavian Sales Director Kingspan, fanns också på plats under presskonferensen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan