Annons

Annons

Annons

Annons

Skidskytte

Annie Lindh ohotad etta i SM-jaktstarten

Text: 

Annie Lindh, tidigare Hallby och numera tävlande för Finnskoga, fick två medaljer med sig hem från skidskytte-SM i Hede.

Tidigare Hallbyåkaren Annie Lindh tog ett guld och ett brons i D20–21-klassen i skidskytte-SM.

Lindh, som tävlar i klassen D20–21, inledde med att komma trea i lördagens sprint. I jaktstarten kom sprinttvåan Elvira Öberg, Piteå, aldrig till start, vilket innebar att Lindh fick gå ut som tvåa, drygt 20 sekunder bakom Moa Olsson, SK Bore.

Annons

Annons

Annie Lindh både sköt och åkte bra och hade redan efter första liggande skyttet så gott som halverat avståndet fram till Olsson.

På andra varvet gick Lindh förbi och skaffade sig en ledning på 40 sekunder. Moa Olsson hade en dyster dag på skjutvallen och föll tillbaka i resultatlistan och Annie Lindh gick i mål som ohotad etta, 1.47 före Nicolina Lindqvist, Östersund.

I USM, representerande IF Hallby SOK, deltog Olivia Grönqvist. Hon tog en bronsmedalj i stafetten tillsammans med Jennie Berge Jonsson och Leia Urgarp Nordström, representerande region syd. Under lördagen var det distans vilket resulterade i en fjärdeplats för Grönqvist. Söndagens sprinttävling gick inte lika bra, med några för många bommar i skyttet, ledde det till en åttondeplats.

Annons

Annons

Till toppen av sidan