Annons

Annons

Annons

Annons

Bordtennis

Huskvarna Södra klart för kval till ettan

H-Södra med Håkan Wikström, Magnus Trygg, Anders Karlsson och Jan Mårtensson säkrade kvalplatsen till division 1.

Annons

En poäng var vad som krävdes i de två sista omgångarna för att säkra kvalplatsen till pingisettan. Huskvarna Södras A-lag åkte hem från seriehelgen i Ätrafors med fyra, och kan nu se fram emot en kvalrysare i Skåne efter påsk.

Det var ett laddat gäng som åkte till Halland i helgen för att möta Strövelstorp och Ätrafors, båda djupt inblandade i bottenstriden. Med Jan Mårtensson tillbaka i laget åkte H-Södra med bästa uppställningen och ställdes först mot Strövelstorp.

Då Mårtensson tog sina båda innan dubblarna enkelt och även Magnus Trygg och Anders Karlsson lyckades slå Ströveltorps etta Sebastian Karlsson, ryckte H-Södra rejält trots att Håkan Wikström fick stryk mot dansken Jesper Ravn.

Annons

Annons

Wikström och Mårtensson vann sedan förstadubbeln och resultatet spikades till 8-1.

Därmed var kvalplatsen säkrad, så H-Södra kunde spela avslappnat på eftermiddagen mot värdarna Ätrafors

Nu hade även Wikström kommit igång och tog sina två första matcher, vilket även Mårtensson och Trygg gjorde. Anders fick stryka på foten mot sitt "spöke", den välspelande defensivspelaren Andreas Rasmussen. Även här stängde Wikström och Mårtensson matchen med en dubbelvinst, som innebar ytterligare en 8–1-seger.

Nu ställs H-Södra mot Kvarnby från Malmö och Rekord från Helsingborg i ett rafflande kvaldrama den 7 april.

Till toppen av sidan