Annons

Annons

Annons

Gislaved landsbygd nordväst

Hedenstorpsdagen firades för allra, allra första gången

Text

Lördagen den 5 maj hade flera företagare inne på det stora industriområdet Hedenstorp utanför Jönköping laddat upp med aktiviteter.

PO Keitsch, vd Hoval Enventus och barnen Jonte Junker, Ralf Sewing, Juli Sewing, Alexandra Andersson, Sebastian Andersson och Elvira Math.

— Vi har aldrig haft öppet hus tidigare så det här är ett första försök i en liten skala, säger PO Keitsch, vd Hoval Enventus.

Han står utanför företagets lokaler inne på Hedenstorps industriområde. Här finns ett stort hopptält uppsatt, gatukritor till barnen och innanför dörrarna både korv och marschmallows. Dessutom står lokalerna öppna för den som är nyfiken.

Annons

Annons

PO Keitsch säger att man riktar sig både till de anställda och deras familjer och till allmänheten.

— Vi blev inspirerade av Logpointdagen och det känns som att det har varit lyckat, säger han.

Securitas visade upp hur det kan gå till när en inbrottstjuv dyker upp. Aktiviteten lockade många åskådare tidigare under dagen. Här bjuder Magnus och hunden Bosse på ett extranummer.

Ett annat företag som valt att bjuda in lite extra är Rinkeby Rör. För även om dagen heter Hedenstorpsdagen så är det helt frivilligt för företagen på området att delta med aktiviteter, öppet hus och extraerbjudanden.

— Vi brukar inte ha öppet på lördagar i vanliga fall, men i dag har vi haft öppet sedan klockan nio, säger Tommy Scammel, platschef Rinkaby Rör Jönköping.

— Det var en liten trevande inledning men sen har det kommit folk.

Vid sidan av tipspromenad och korvgrillning så har Rinkaby Rör satsat på hunduppvisning med Securitas, vilket lockade många till platsen under förmiddagen. Hunden Bosse visade då upp hur han är med och fångar busar på nätterna tillsammans med vakterna Magnus, David och Dennis.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan