Annons

Annons

Annons

Österängens konsthall på plats på Park Sounds

Text

Park Sounds och Österängens konsthall = sant. På lördag kommer nämligen konsthallen att vara på plats under festivalen med både utställning och möjligheter att vara med och skapa egna saker.

– Det är jättekul, vi är väldigt peppade för det här, säger Johanna Linder som är verksamhetschef på Österängens konsthall.

Johanna Linder från Österängens konsthall.

I ett led att bredda utbudet på den relativt nya festivalen Park Sounds har ett samarbete mellan arrangörsgruppen 1934 och Österängens konsthall kommit fram. Under lördagens festival i Huskvarna Folkets Park kommer konsthallen vara på plats och sprida kultur på olika sätt.

Annons

– 1934 och Huskvarna Folkets Park kontaktade oss och vi råkar ha vår rullande konsthall som vi införskaffade förra sommaren, så det kändes som ett klockrent, säger Johanna Linder som är verksamhetschef på Österängens konsthall.

Inne i den rullande konsthallen blir det en fotoutställning med fotografen Emelie Aspenberg som har fotograferat konserter i just Huskvarna Folkets Park under flera år.

Annons

– Det blir ett fantastiskt urval av rockfoton tagna genom åren där, bland annat på Moneybrother och Thåström. Emelie är jätteduktig och det känns kul att visa fotona på plats, säger Johanna Linder.

Emelie Aspenberg ställer ut rockfoton som hon har tagit på Huskvarna Folkets Park i Österängens konsthalls rullande konsthall som kommer att parkera på Park Sounds. Här är en bild på Småländska bandet Avantgardet som Emelie har tagit.

Österängens konsthall är på plats under Park Sounds och man kan med hjälp av dem få trycka sin egen t-shirt eller tygkasse.

Österängens konsthall är på plats under Park Sounds och man kan med hjälp av dem få trycka sin egen t-shirt eller tygkasse.

Men det blir inte bara utställning. Det kommer även att finnas möjlighet för festivalbesökarna att själva ge sig in i skapandet genom en workshop där man kan göra tryck på t-shirts och tygkassar.

– Vi har t-shirtar och tygkassar med oss och det kommer att vara gratis. Om man vill göra flera tygkassar eller t-shirtar får man dock köpa dem, säger Johanna Linder som tycker att det är ett perfekt inslag i musikfestivalen.

Annons

– På festivaler blir det alltid att man behöver en paus och göra något annat mellan banden, så då är det perfekt att komma till oss och samtidigt göra något med festivaltema. Det är dessutom många unga på festivalen som inte kommer in i öltälten och det är viktigt att det finns något att göra för alla åldrar och det här är en aktivitet som passar alla åldrar.

Park Sounds arrangeras 19 maj i Huskvarna Folkets Park.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan