Annons

Annons

Annons

Nässjö

Offret hade 18 sårskador: ”Han har blod över hela kroppen”

Text

– Blöder.

Andfådd och med uppjagad röst pratar mannen med SOS-operatören. Frågan om vad som har hänt får inte sitt svar innan samtalet avbryts. Inne på restaurang Nässjö Steakhouse ligger en döende man.

Innanför dörren till Nässjö Steakhouse kallförråd hittas en kraftigt blödande man. Den första ambulanssjukvårdare som kommer till platsen konstaterar snabbt att mannen inte är vid liv.

Den mordåtalade mannen är dämpad när han förs in i rättssalen under rättegångens första dag. Drygt fyra månader efter att en restauranganställd hittas död i restaurangens kallförråd, inleds den rättsliga prövningen i Eksjö tingsrätt. Uppspelningen av de olika larmsamtalen är en del av de båda åklagarnas sakframställan.

Annons

Annons

Den mordmisstänkte var inte ensam om att larma. En kvinna som hört skrik ut på gatan skymtade ett bråk genom ett av restaurangens galler. Hon och hennes sällskap uppfattade att någon blev slagen där innanför.

– Dörren öppnades och vi såg den här mannen ligga där, med blod och allt.

– Kan du skicka en ambulans, snälla, ber hon SOS-operatören.

Även en chaufför som precis stannat sin lastbil för att leverera varor, larmar.

– Han har blod över hela kroppen, är ett av svaren på SOS-operatörens frågor.

De skärrade personerna på plats har svårt att avgöra om mannen är vid liv. En av de ambulanssjukvårdare som kommer till platsen konstaterar nästan omgående att mannen på golvet i kallförrådet är död. Den efterföljande rättsmedicinska undersökningen ska räkna till 18 sårskador.

De skadorna redovisas sakligt efter rättegångsförhandlingens lunchuppehåll. Det tar ungefär en halvtimme att beskriva varje enskild sårskada. Den döde mannens änka, som redan tidigare under dagen lämnat rättegångssalen för att sitta i ett medhörningsrum, väljer att inte ta del av redogörelsen alls.

Slutsatsen i den rättsmedicinska utredningen är att mannen dött till följd av inre blödningar som uppstått efter skadorna på kroppspulsådern och hålvenen.

Den mordåtalade mannen förnekar brott. Han åberopar självförsvar.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan