Annons

Annons

Annons

Nässjö Centrum

Missing People i nytt sök efter Sven ”Mille” Persson: ”Anhöriga vill ha ett avslut”

Text

Under söndagen pågick en ny sökinsats för att hitta Sven ”Mille” Persson som försvann från sitt hem för två år sedan.

– Vi fortsätter att leta eftersom han inte har blivit hittad. Någonstans måste han ju vara, säger Therese Jigfjord, verksamhetsledare och operativ chef för Missing People Jönköping.

Erik Nilzén, Johan Hjalmarsson och Anders Sjöberg använder sig av en kamera som Johan Hjalmarsson läser av via en dataskärm.

Under söndagen hade Missing people samlat åtta sökare för att leta under vattenytan för att se om de kunde hitta spår av Sven "Mille" Persson som försvann för två år sedan, 61 år gammal.

Annons

Sökinsatsen den här gången var i dammen i Kvarntorp eftersom det var den senaste platsen där han observerats, av två av varandra oberoende personer.

Annons

– Vi hade två båtar. Den ena åkte längs med kanten och kollade om de hittade något i vassen medan den andra sökte över dammen med en undervattenskamera, säger Therese Jigfjord.

De som inte fick plats i båtarna gick runt dammen och letade. Under vattnet fick de kämpa för att kunna se ordentligt.

– Det är grumligt så det blir inte jättebra. Men skulle man dyka på något stort så skulle man ju upptäcka det, säger hon.

Sedan gick de skallgång i skogen i Kvarntorp, på andra sidan järnvägen mot Isåsavägen.

Några spår av Sven "Mille" Persson hittades dock inte under söndagens sökinsats.

Att hitta någon efter två år är svårt, förklarar hon. Oftast kan det vara någon bärplockare som hittar skelettdelar eller kläder.

– Vi vill försöka få folk medvetna. Går man i skogen och ser något som inte hör hemma där så kan man fundera varför det ligger en sko eller t-shirt där, istället för att förfäras över nedskräpningen, säger hon.

Hon berättar att de fortsätter söka så länge de anhöriga vill det.

– Vi ger aldrig upp, så är det. Anhöriga vill ha ett avslut och så länge de vill att vi söker så gör vi det, säger hon.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan