Annons

Annons

Annons

Centrala Väster

Marcus Appelberg får kulturstipendium

Text

Konstnären Marcus Appelberg och skribenten Martin Wänerholm får 25 000 kronor var, när kultur- och fritidsnämnden delar ut kulturstipendier på Nationaldagen.

Marcus Appelberg.

– Det är jättekul och det betyder att jag kan ägna mer tid åt min konstnärliga verksamhet, säger Marcus Appelberg.

I motiveringen för stipendiet betonas Appelbergs eget konstnärskap och hans engagerade arbete för konstlivet i Jönköping.

Annons

Annons

Marcus Appelberg berättar att han just nu arbetar mest med textil, ett uttryck som bland annat visades på hans senaste utställning för Konstväggen i Jönköping.

25 000 kronor får också Martin Wänerholm som har skrivit boken "Du behåller din plats i kön". Motiveringen lyder: ”För ett författarskap präglat av berättarglädje och underfundiga formuleringar”.

– Jag är väldigt glad och tacksam. Det är ett erkännande för det jag försöker göra. Jag vill gärna ge Jönköpingsborna ett leende på läpparna.

Wänerholm har ännu inte bestämt vad pengarna ska gå till, men det är inte omöjligt att de investeras i ytterligare en bok.

Totalt delas stipendier för sammanlagt ut 96 000 kronor ut under ceremonin i Rådhusparken den 6 juni. Övriga stipendiater är Anders Råsberg, Hanna Crondahl, Olle Sundling, Oscar Sundling Wallin.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan