Annons

Annons

Annons

Bosebygd

Mullsjös hembygdsförening: ”Fullständigt horribelt”

Text

Hembygdsföreningen förnekar att kommunfullmäktiges ordförande Pernilla Jovanovic (S) ska ha gått bakom ryggen på dem i samband med nationaldagsfirandet i onsdags.

– Jag tycker det är hemskt att utnyttja det fina arrangemanget för sin politik, säger Sture Paulsson, programansvarig i Hembygdsföreningen för nationaldagen.

Sture Paulsson, 88, säger att han är nöjd med arrangemanget och tycker det är synd att arrangemanget ska svartas ner av anklagelserna.

I samband med nationaldagsfirandet i Mullsjö i onsdags kom statsminister Stefan Löfven på besök och då riktade Alliansen kritik mot Pernilla Jovanovic (S) och krävde hennes avgång. Anledningen var att man ansåg att Jovanovic hade överskridit sina befogenheter och bland annat beställt in bänkar till ett värde av 400 kronor utan att informera kulturchefen.

Annons

Annons

Alliansen och främst vice ordförande i kommunstyrelsen Henrik Jansson (M), menade att hon har gått bakom ryggen på både Kultur- och fritidsförvaltningen och Hembygdsföreningen. Nu ger Hembygdsföreningen sin syn på saken, och den skiljer sig från bilden som Alliansen hade.

– Samarbetet med Pernilla har fungerat perfekt, det har inte varit några problem alls. Allt har skett i samråd med henne, säger Sture Paulsson.

Han förklarar att alla satt samlade i styrelsen och diskuterade ihop med Pernilla Jovanovic.

Att Pernilla Jovanovic skulle avgå från sin post som ordförande för kommunfullmäktige håller Sture Paulsson inte med om.

– Det är fullständigt horribelt! Vi är stolta över Kulturskolan och det fina arrangemanget som vi kämpade för att få ihop och det är hemskt att arrangemanget ska utnyttjas av politiker för att driva igenom sin politik.

– Kommunen kan få tillbaka sina 400 kronor om det är så viktigt för dem, säger Sture Paulsson.

Henrik Jansson (M) menar att han aldrig har sagt att Pernilla Jovanovic har gått bakom Hembygdsföreningens rygg och att det är något som kommer från Sveriges Radio.

– Jag har aldrig sagt det, det vi har skrivit i vår skrivelse är att kultur- och fritidsförvaltningen hade ett färdigt och annonserat program och att det blev helt överkört, säger Henrik Jansson och fortsätter:

Annons

– Det som vi reagerar på är att kommunstyrelsens ordförande har blivit exekutiv. Hade det varit min roll och jag hade fått förfrågan från statsrådsberedningen så hade jag gått till kommundirektören och gjort det på rätt väg.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan