Annons

Annons

Annons

Hörle/Rusken

Läkare saknade instrument - fick avbryta operation

Text

Vid en ryggoperation saknades rätt instrument för att slutföra operationen, vilket innebar att ytterligare en operation fick göras. Nu utreds händelsen enligt lex Maria.

Vid en ryggoperation saknades rätt instrument för att slutföra operationen. Obs! Bilden är en genrebild och har ingen koppling till operationen i texten.

Anmälan gäller en patient som varit stelopererad i ländryggen och skulle opereras för nya besvär. Under operationen upptäcktes det att rätt instrument saknades och operationen fick avbrytas. Efter att rätt instrument beställts, har patienten nu opererats en gång till.

Annons

Annons

Orsaken till händelsen var brister i rutiner för dokumentation.

– Detta problemet blev ju ett stort problem för patienten, men jag skulle inte säga att bristerna i dokumentationen är ett stort problem för oss. Det är inte något som inträffar ofta, eller något som hänt någonsin innan vad jag vet, säger Axel Ros, chefsläkare och Lex Maria Ansvarig på Region Jönköpings län.

Region Jönköpings län har utrett händelsen, vidtagit åtgärder och lämnar nu över ärendet till Inspektionen för vård och omsorg.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan