Annons

Annons

Annons

Jönköpings län

Parksommaren i Huskvarna: "Vi kan slå alla rekord"

Text

En minst sagt fullspäckad augusti, fantastiskt väder och en lyckad start på sommaren. Verksamhetsutvecklaren Per-Magnus Söder hade siktet inställt på en bredd av artister som passar alla, men ser nu framför sig en sommar på Huskvarna Folkets Park lik ingen annan.

En stor publik får plats när artisterna spelar på utomhusscenen i parken, därför finns många biljetter fortfarande kvar till sommarens konserter. Foto: Elin Stork.

Huskvarna Folkets Park ser ut att få en riktig succésommar, med bland andra stora namn som Thåström, Nationalteatern, Lars Winnerbäck och Miss Li i augusti.

– Ja, sommaren, den bästa sommaren! Vädret, fotbollen och nu toppar även vi laget i augusti, säger Per-Magnus Söder, verksamhetsutvecklare för parken.

Målsättningen för sommaren var en stark och varierad samling musikakter.

– Mellan Barnens dag i maj till Hov1 sista augusti har vi lyckats med en otrolig bredd. Allt från Samir & Viktor till Siw Malmqvist, Ann-Louise Hanson och Towa Carson som hyllar Lill-Babs. Det finns något för alla åldrar och jag tror att alla som tycker om musik kan hitta en anledning att besöka oss i sommar, säger Per-Magnus Söder.

Annons

Annons

Han berättar att han efter många år av artistbokande lärt sig att gå på magkänslan, men det är riskfyllt att boka artister inför sommaren och ofta gör slumpen sitt.

– Ofta bokar man ju artister ett år i förväg. Inför denna sommaren kunde vi inte veta att Hov1 skulle bli så lyckade, men de har sålt många biljetter. Sen är det också en slump att många artister hamnade i augusti, det blir en fullspäckad månad.

Per-Magnus Söder finner sin drivkraft i att fånga upp de mindre artisterna innan de slår igenom. Veronica Maggio spelade i Huskvarna på Popadelica innan hennes karriär riktigt tog fart, vilket också lett till att hon nu gärna kommer tillbaka.

– Det handlar mycket om att skapa relationer så att artisterna vill spela här igen. Detsamma gäller publiken, artisterna spelar ingen roll om inte publiken finns där.

Per-Magnus Söder, verksamhetsutvecklare på Huskvarna Folkets Park, är nöjd med bokningarna av artister i sommar.

Per-Magnus Söder tycker att de har ett svårslaget musikutbud som folkpark denna sommaren.

– Huskvarna har en av våra bästa folkparker när det gäller pop- och rockscenen. Heter man Thåström eller First Aid Kit kommer man spela i Huskvarna, säger Calle Nathanson, VD för Folkets Hus och Parker.

Annons

Men att boka artister blir svårare och svårare i takt med att publiken får fler valmöjligheter.

– Att driva folkpark har förändrats och blivit svårare, med festivaler som konkurrerar och trissar upp priset på artister. Fast tvingas fler festivaler att lägga ner precis som Bråvalla och Peace and Love, så kanske folkparkerna får ett uppsving. Men folkparkerna är definitivt up and live, running and kicking, menar Calle Nathanson.

Varje onsdag rullar också bilträffarna på i sommar, med uppemot 6,000 besökare när vädret samarbetar. Per-Magnus Söder imponerades också över de 800 tappra bilentusiaster som kom när det regnade häromveckan.

– Rekord är ju sällan något vi aktivt strävar efter, men det är mycket möjligt att det blir besöksrekord i sommar och biljettförsäljningen har gått bra. Utan exakta siffror i hand, skulle jag tro att vi kan slå alla rekord.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan