Annons

Annons

Annons

Läsarröster: "Ett äventyrsbad kan ett företag driva"

Text

Frågan om Rosenlundsbadets framtid har stötts och blötts av politikerna i flera år. I fredags berättade Jönköpings-Posten att makthavarna bestämt sig - Jönköping får inget äventyrsbad. Läs några av läsarnas reaktioner på beskedet.

Jönköpings bad är slitna och i behov av upprustning. Politikerna har nu enats om att ta ett helhetsgrepp om stadens badanläggningar - men satsningen på ett äventyrsbad uteblir, slår man fast.

Vi kan inte bygga besöksnäring på ett nytt äventyrsbad utan det handlar om att prioritera. Vi vill ha bad för motion, simning, föreningsverksamhet, simundervisning och för JSS. Vi kan behöva mer vattenyta eftersom simundervisningen är jätteviktig, sa Ann–Marie Nilsson, C, till JP i fredags.

Annons

På Jönköpings-Postens Facebooksida har flera läsare gett sig in i debatten om stadens badhus- och simhall.

Annons

"Vad är det för fel på dom som bestämmer i Jönköping??? Jag vill att vi ska göra Jkpg attraktivt både för dess invånare och turister. Skärpning. Hur tänker ni politiker??? Varför ska motion,simskola och JSS inte inte också erbjuda ett äventyrsbad. Bygg något i hästväg så det kommer människor från alla j.... håll. Vi hade råd att bygga Spira", skriver en läsare.

Skribenten får stöd av andra läsare:

"Det var det dummaste sedan länge från Ankeborg. Ta bort detta underbara andningshål kommer bli det största felet ever! Vad kan vi som boende i denn stad göra för att få ha vårat äventyrsbad kvar?"

"Som jag brukar säga... Pengarna ni sparar in på galet låg ambitionsnivå kan ni ju lägga på vägar och kommunikationer så vi snabbt kan ta oss från Jönköping... allt finns ju bättre på annat håll. Shopping och nattliv i Gbg, fotboll i Borås/Gbg, bad i Skövde mm. Varför investera i ny landningsbana på Axamo? Landvetter finns ju ett långt stenkast bort. Bygg mer och större vägar för pengarna... För i Jönköping ska ju uppenbarligen inget finnas".

"Inget äventyrsbad! Då kommer barnfamiljerna fortsätta att åka och bada i andra städer. Satsa på bredden, inte bara på motionärer och elitidrotten!"

Andra ger politikerna stöd i frågan:

"Bra att satsa på JSS! De håller långt ifrån på med "bara elitverksamhet". Tvärtom gör JSS mycket för just barn och ungdomar!"

Annons

Annons

"Äsch det är bättre att satsa på att de lär sig simma , simning är så viktigt. Sjukt viktigare än ett äventyrsbad. Bra beslut av kommunen tycker jag".

"Äventyrsbadet duger bra som det är och känns inte så viktigt. Däremot borde relaxavdelningen fräschas upp och byggas ut!"

"Bra av Ann-Marie att skattepengarna prioriteras på rätt sätt. Ett äventyrsbad kan ett företag driva!"

Vill du göra din röst hörd i frågan? Skriv gärna en insändare till oss via vår opinionssida Perspektiv.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan