Annons

Annons

Annons

Jönköping

Bilfesten på Visingsö förnyas: "Det blir mer publikvänligt"

Text

I över 20 år har Veterandagen anordnats av Christer Claesson på Visingsö. På lördag är det dags igen, men i år avviker upplägget från traditionen.

Annons

Annons

– Det hela startade vid nyinvigningen av hamnen, det var väl -94 eller -95. Då ordnade jag en liten veteranfordonsträff där. Sen efter ett tag flyttade vi det vidare till Öbergs kafé och Nostalgimuséet, berättar Christer Claesson.

Traditionsenligt kommer många veteranbilar, både från ön och utifrån. Dessutom kommer där finnas traktorer, motorcyklar och motorer på utställning.

– Dagen börjar klockan tio med att Plöjboys plogar en åker med traktorerna, sedan kommer vi under dagen köra med olika motorer, bland annat med tändkulemotor. Senare sår vi också åkern vi plöjt.

Tidigare år har det varit mellan 30 och 70 bilar där, i år väntas dessutom ett 20-tal traktorer. Fast årets upplägg är nytt. I stället för det vanliga rallyt med uppdrag runt ön, blir det i stället flera aktiviteter och uppvisningar på plats vid Öbergs kafé. Men mer detaljer än så är inte avslöjade.

Annons

– Man vill ju förnya och utvecklas lite så småningom. Det blir mer publikvänligt i år, eftersom alla bilarna kommer vara samlade på en plats i stället för att åka runt. Men sen kommer säkert många att dra en sväng runt ön också, förklarar Christer Claesson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan