Annons

Annons

Annons

Mullsjö väster

Besöksrekord på veteranbilsträffen

Text

Gamla motorer, hantverk och kaffe. På måndagskvällen var det dags för den årliga hantverk- och veteranbilsträffen i Utvängstorp som lockade över 400 besökare.

– Vi tror nog att detta är rekord, säger Karl-Ove Dahlén, ledamot i Hembygdsföreningen som arrangerar träffen.

Ellie Schultz är här för första gången och har hittat traktorerna. "Traktor var hennes första ord", berättar mamma Erika Lundgren.

Käthe Nilsson spinner egenodlat lingarn i gräset.

Omkring 80 veteranfordon fanns på plats.

På plats fanns även en tändkulemotor som visades upp av Bengt Pettersson.

Annons

Annons

Grannarna Eskil Fornåker och Gudrun Andersson från Mullsjö träffades av en slump här. "Det är kaffet som lockar mest", säger Gudrun Andersson.

Bo Johansson (Till höger) har tagit med sig sex traktorer för att visa upp. En av dem kördes hit av kompisen Ingmar Henriksson.

Christina Johansson är här för tredje året och säljer smycken.

Ljudet från motorer fyllde Utvängstorp under måndagskvällen när omkring 80 veteranfordon samlades.

Framför en röd traktor står Ellie Schultz och tittar förundrat och pekar mot den stora maskinen framför henne. Hennes mamma, Erika Lundgren, står intill i skuggan.

– Traktor var hennes första ord, hon älskar traktorer och skulle kunna stå här hela dagen, berättar hon.

Den röda traktorn ägs av Bo Johansson från Vättak. Han har tagit med sig inte mindre än sex traktorer efter en inbjudan av styrelsen i hembygdsföreningen.

Annons

– Det är lite nostalgi. Folk kommer fram och är nyfikna, säger han.

Intill dånandet från motorerna sitter Käthe Nilssson och spinner lingarn i gräset. Hon berättar att det är egenodlat lin som är skördat 1975.

– Det finns mycket lin kvar så det räcker länge. Det blir nog dukar av det här sen när jag sätter det i väven, säger hon.

Hembygdsföreningen har träffar varje måndag under sommaren, men det är den traditionella hantverk- och veteranbilsträffen som lockar flest besökare.

– Vi har kokat över 500 koppar kaffe så det har nog varit uppemot 450 personer här, det är fantastiskt eftersom vi lägger ner så mycket arbete i föreningen, säger Karl-Ove Dahlén, ledamot i hembygdsföreningen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan