Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Valet 2018

Tre lokalpolitiker skyldiga till rattfylleri

Annons

Enligt SVT Jönköpings granskning av politikerna på listorna i Jönköping, Habo och Mullsjö finns det tre kandidater till höstens val som har åkt fast för rattfylleri.

När SVT Jönköping granskar politikerna i partierna i Habo, Mullsjö och Jönköping visar det sig att tre politiker i södra Vätterbygden är dömda eller har fått strafföreläggande för rattfylleri under de senaste fem åren. Det handlar om två sverigedemokrater och en representant för Kommunistiska partiet.

Den ena sverigedemokraten dömdes så sent som i våras till dagsböter för rattfylleri, detta enligt SVT Jönköping. Efter att ha tagit del av SVT:s uppgifter kom SD:s styrelse i den aktuella kommunen i helgen överens med personen om att denne nu stryks från kommunvalsedeln och lämnar sina uppdrag.

Annons

Annons

– Det är ju inte bra. Det är ju ingen som ska åka fast för det här, det är därför vi har de här reglerna. Man ska inte köra bil när man är onykter. Så är det bara, säger Björn Forsell, länsordförande för SD, till SVT Jönköping.

Den andra aktuella sverigedemokraten, som har förtroendeuppdrag i sin kommun sedan tidigare, fick 2016 strafföreläggande för rattfylleri, efter att polisen uppmätt 0,22 promille.

Den tredje kandidaten som enligt SVT:s granskning har åkt fast för rattfylleri tillhör Kommunistiska partiet och finns på partiets lista inför valet.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy