Annons

Annons

Annons

Hok

Hooks herrgård landets bästa golfhotell

Text

När tidningen Golf Digest rankar de 20 bästa golfhotellen i landet hamnar Hooks herrgård allra högst upp.

Med 18 poäng av 20 möjliga, rankar alltså Golf Digest Hooks herrgård som nummer ett i Sverige. Strax före anläggningar som Hotel Tylösand och Elisefarm golf club, i Höörs kommun.

Hur kommer det sig?

— Det beror på många faktorer. Vi har en gammal anläggning med två bra golfbanor och bra hotell. Maten har vi lyft ordentligt och vi har byggt till ett spa, säger vd:n Hans Edberg.

Annons

I undersökningen har man betygsatt fyra delar. På just mat och relax, aktiviteter får Hooks herrgård högsta betyg, femmor. På hotell och golf fick de fyra poäng.

Annons

Ständiga förbättringar

— Det är klart att vi vill upp på femmor på de andra delarna också, men vi är glada över 18 av 20 poäng. Fast vi lutar oss inte tillbaka och är nöjda.

Han berättar att de håller på att bygga om restaurang och kök, som ska vara klara i maj nästa år.

Hur kan ni lyfta fyrorna till femmor?

— Det är svårt att bygga om golfbanorna till mästerskapsklass, och jag är inte säker på att vi vill det. Men vi kan lyfta kvalitén ett snäpp till.

I hotellet håller man på att renovera rum men alla är inte klara ännu.

— Men jag vill lyfta fram en sak till. Det spelar ingen roll hur bra anläggningen är för det är personalen som gör dig nöjd. Vi satsar mycket på de mjuka värdena och att vi fick så bra betyg är mycket deras förtjänst.

Det finns inga planer på att bygga om banorna till mästerskapsklass, men kanske att höja dem ytterligare något snäpp.

Det är inte första gången Hooks herrgård hamnar i topp på Golf Digests rankning. Men i år har man gjort undersökningen på ett annorlunda sätt än tidigare. Med nedbrutna betyg på fyra områden blir det enklare för besökare att välja vad som passar just dem. Är det golf, mat, spa eller boende som är viktigast?

Sand med på listan

Man har enbart tagit med hotell som har golf i direkt närhet, inte sådana som säljer golfpaket.

Annons

På listan finns ytterligare en anläggning i länet med. Det är Sand golf club, nordväst om Jönköping. De hamnade på en delad 16:e plats med 13 poäng. En femma på golf, treor för hotell och mat, samt en tvåa på relax och aktiviteter.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan