Annons

Annons

Annons

Valet 2018

#Kandulova: Malin Cederwall

Text

Malin Cederwall har drivit mode- och inredningsbutiken Modelinn i Mullsjö i 19 år. Men när hon som ung tjej ville ha hjälp med finansiering för att komma igång så fick hon problem. Nu vill hon fråga politikerna vad de kan göra för att småföretagare ska ha råd att starta och utvecklas.

Den fråga som ligger Malin Cederwall varmast om hjärtat är hur man som ung och driven entreprenör ska kunna få ekonomisk möjlighet att starta sitt drömföretag.

– Det måste bli lättare för småföretag att låna pengar. Finns det en person som har driv så kan det bli ett storföretag inom tio år, som anställer och betalar skatt, men då måste man ha hjälp i början, säger hon.

Annons

Annons

Malin Cederwall har idag tre anställda och någon butiksdöd har hon inte känt av i Mullsjö. Men det har inte alltid varit så enkelt. När hon kom till banken som 22-årig tjej med sin affärsidé blev det stopp. Trots tydlig affärsplan och utbildning inom handel.

– Jag fick inget lån och de trodde inte att man kunde driva en klädbutik i Mullsjö. Pappa fick gå in som borgenär och utan honom hade den här butiken inte funnits idag, säger hon.

Hon menar att alla inte har den möjligheten som hon själv hade, med en pappa som kunde hjälpa till.

– Jag vet att det är fler som har svårt att få lån. Har man ingen familj som kan gå in och stötta ekonomiskt så blir det inget företag oavsett hur driven man är, säger hon.

Hon undrar om det inte är möjligt för kommunen att underlätta med finansieringen för entreprenörer att starta eller utveckla sitt företag.

Därför ställer hon nu politikerna mot väggen:

– Kan du lova att det blir lättare för småföretagare att låna pengar för att starta och utvecklas? Hur tycker ni annars att man som nyföretagare ska kunna få startkapital till sin verksamhet?

Ställ din fråga i #kandulova här

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan