Annons

Annons

Annons

Valet 2018

Lars Eriksson vill se en resursskola lokalt

Text

Vilka är det som toppar partiernas listor inför valet i kommunen? Vi ställde fyra frågor till var och en av toppkandidaterna i de partier som suttit i kommunfullmäktige denna mandatperiod.

Lars Eriksson (KD) har suttit i kommunfullmäktige sedan 1998. Till valet i september är han återigen toppnamnet på Kristdemokraternas lista.

Namn: Lars Eriksson

Ålder: 63 år

Bor: Nyhem

Parti: Kristdemokraterna

Vad har du gjort i sommar?

Annons

Jag har varit på en resa i delar av Norrland och på ett besök i Halmstad. Sedan har jag en gård med 16 stycken Highland cattle-kor som behöver tillsyn så jag har varit mycket hemma. Det är min avkoppling.

Annons

Varför är du engagerad i politiken?

Jag vill vara med och ta ansvar för utvecklingen i kommunen, är man med kan man påverka i en positiv riktning. Jag är aktiv kristen och tycker att med tron följer ett visst ansvar.

Vilken fråga brinner du för?

En sund ekonomi i kommunen är en förutsättning för att kunna göra satsningar för familjer och äldre. Jag är utbildad ekonom och tror att jag kan bidra en hel del med kunskap kring hur olika mekanismer fungerar och vad det blir för konsekvenser om man gör si eller så.

Vilken blir den viktigaste frågan nästa mandatperiod?

Familj- och skolfrågorna är viktiga. På kort sikt vill vi se till att genomförandet av en familjecentral verkligen blir av till 2019, sedan vill vi att utvecklingen av en resursskola kommer till lokalt här för att i möjligaste mån slippa skicka elever till andra kommuner. På lång sikt vill vi ha bättre framförhållning med nya skolor och förskolor i takt med att kommunen växer.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan