Annons

Annons

Annons

120 barn på läger utanför Mullsjö

Första dagen var det hela 120 barn i åldrarna sju till 13 år som deltog i Mullsjö Pingst sommarläger. En tradition sedan över 20 år tillbaka.

Första dagen deltog 120 barn på lägret, där det spelas spel, brännboll, fotboll och mycket annat.

När daglägret i Sjöbol, Habo, öppnade i måndags var där 120 barn i åldrarna sju till 13 år som deltog. Lägret i Sjöbol arrangeras av Mullsjö Pingst och är ett återkommande evenemang veckorna innan skolstart. Deltagarantalet per dag brukar vara mellan 80-120 barn.

Annons

Annons

Lägret har ordnats i omkring 25 år och Karin Svensson, barnpastor i Mullsjö Pingst, har varit med under lång tid och intresset för lägret har stått sig genom åren.

– När man varit skingrade under sommaren och sedan kommer hem inför skolstart är det roligt för dem att samlas. Dessutom är vi på ett underbart fint ställe, säger Karin Svensson.

Under lägerdagarna plockar en buss upp barnen på fem platser i Mullsjö och kör dem ut till lägret. Där badas det, sjungs sånger, hålls tävlingar, lekar, spelas fotboll och brännboll.

Det finns också ett stort ledargäng på plats med ungdomsledare från 14 år och uppåt.

- Det är härligt att se när alla barn kommer ut i naturen. Jag har själv tamdjur och det påminner lite om glädjeskuttandet när man släpper ut dem på grönbete, säger Karin Svensson.

En omgjord lada kommer till hands när det regnar ute.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan