Annons

Annons

Annons

Friidrott

Biltrafiken slås ut av folkfesten i Jönköping – se gatorna som stängs

Text

Den 18 augusti går Jönköping Marathon av stapeln. På flera ställen påverkas trafiken av omledningar och avspärrningar. Men nu har flera av skyltarna som ska informera bilisterna vandaliserats.

<a href="https://www.jp.se/article/dags-for-loparfest-i-jonkoping-har-okat-med-20-procent/" id="link-a9f8a08d92360dcd97a5311c5de3eed5">Den 18 augusti går Jönköping Marathon av stapeln.</a> På flera ställen påverkas trafiken av omledningar och avspärrningar. Men nu har flera av skyltarna som ska informera bilisterna vandaliserats. OBS! Bilden är en temabild.

Från klockan 10 på lördagsförmiddagen kommer vissa gator stängas av och ledas om. Vissa gator är avstängda en kortare stund och andra flera timmar. Alla gator beräknas vara öppna igen från och med klockan 15:00.

– Det flöt på bra förra året, vi har ett tätt samarbete med kommunen, Länstrafiken och Trafikverket. Dessutom har vi direktkontakt med räddningstjänsten, för att kunna flytta avspärrningarna om det behövs. Förra året lyftes en avspärrning, men det var inga problem, säger Per Selskog, medgrundare av Jönköping Marathon.

Annons

För att informera om hur trafiken påverkas har skyltar suttit uppe sedan två veckor innan loppet. Vid Järstorp har dessa skyltar vandaliserats och rivits ner.

Annons

– Vi har informerat boende och företag i närheten, som alla varit positiva, så jag tror inte att det är någon i området. Det känns som ett busstreck från någon förbipasserande. Vi har polisanmält och får sätta upp nya skyltar.

Banan ser lite annorlunda ut jämfört med förra året, men avspärrningarna kommer att vara ungefär samma.

– Vi har också funktionärer stående vid avspärrningarna, så det kommer ingen risk att någon flyttar undan avspärrningarna om de är missnöjda som med skyltarna. Funktionärerna både vaktar och är redo för räddningstjänsten.

Gatorna som påverkas

Ekhagsringen (Ekhagen centrum): 10:00 - 11:00

Cirka 200 meter vid Ekhagsringen kommer vara avstängd för biltrafik. Dock hålls en sluss öppen för busstrafik, så busslinjerna 12 och 130 kommer att gå som vanligt.

Ekhagsringen (korsningen mot Kungsängsvägen): 10:00 - 11:00

Även här är cirka 200 meter avstängda för biltrafik, vid östra "infarten" norr om Kungsängsvägen. Busslinje 12 passerar som vanligt.

Wilhelm Thams väg: 10:15 - 11:35

Annons

Annons

Busslinje 15 leds om vis Öxnehagaleden till och från Huskvarna station. Hållplats Lärlingen dras in tillfälligt. Begränsad framkomlighet på Folkparksvägen och kringliggande gator.

Vättersnäs: 10:30 - 11:45

Ingen korsning för bilar över cykel- och gångvägen vid Ansgariigatan. Biltrafiken släpps igenom vid Särlavägen.

Östra Storgatan vid Undergången: 10:45 - 12:35

Östra Storgatan stängs av vid Undergången och Rosenbergsgatan. Busslinjerna 1, 2, 12, 18 och 130 leds om via E4:an, Odengatan och Artillerigatan. Hållplatserna Östra Sotrgatan, Rosenlundsbadet-Kilallén och Hermansvägen-Kilallén dras in tillfälligt.

Björnebergsvägen och Järstorpsvägen: 11:00 - 15:00

Björnebergsvägen är avstängd från Hisingsängen till Järstorpsvägen. Järstorpsvägen är avstängd från Björnebergsvägen till avfarten mot Dalvik. Översläpp för boende vinns vid Järstorps kyrka. Framkomlighet finns till Jönköpings Fältrittklubb och besökande till kyrkan hänvisas till Hisingsängen och Tolarpsvägen.

Sveahällsvägen/Bosshagsgatan och Prostkvarnsgatan: 11:30 - 14:30

Loppet korsar cykel- och gångvägen vid Sveahällsvägen/Bosshagsgatan, biltrafik släpps igenom. Vid korsningen Sveahällsvägen/Prostkvarnsgatan släpps biltrafik och busslinje 18 förbi.

Karlavägen/Lovisagatan och John Ericssonsgatan: 11:45 - 15:00

Trafiken är avstängd, busslinje 3 åker som vanligt. John Ericssonsgatan är helt avstängd mellan Södra Kurvgatan och Hållplatsgatan.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan