Annons

Annons

Annons

Motorcykelsport

Hedenstorp ny bas för enduro och motocross

Text

Andreas Onselius och Thomas Carlsson har känt varandra nästan sedan de föddes 1975. Motocross och enduro har varit ett gemensamt intresse och nästa vecka drar de i gång den nya butiken och verkstaden Fiveball motocross och enduro på Hedenstorp.

– Intresset för dessa sporter ökar så det finns ett behov av en fysisk butik, säger Andreas Onselius.

Barndomsvännerna Andreas Onselius och Thomas Carlsson satsar vidare tillsammans med ny butik och verkstad för alla som gillar enduro och motocross.

De båda är uppvuxna i Huskvarna men i dag är de engagerade i Norrahammars Motorklubb och tränar bland annat ungdomar i motocross på banan på Torsvik.

–Crosskolan är mycket populär, vi kan vara ett hundratal barn och ungdomar mellan fyra och 17 år och en hel del är tjejer, säger Andreas Onselius.

Annons

Annons

Själv har han kört och kör mycket motocross och den mer terränggående sporten enduro. Novemberkåsan och Gotland Grand National är två tävlingar han kört flera gånger.

Engagera andra

– Någon elitkarriär blev det inte men jag är nöjd ändå och att få engagera andra värderar jag högt.

Andreas och Thomas driver i dag sedan flera år tillbaka Jönköpings Montageteknik, JMT, som bland annat underhåller och servar förpackningsställ åt Arla och Ikea.

– Vi har haft några goda år och är inte så aktiva i dag i bolaget mer än att vi står som ägare. Det var en anledning att vi vill satsa mer på vårt stora hobbyintresse, säger Thomas Carlsson.

Endurocyklar av märket Beta som Fiveball blir återförsäljare för.

Ge rådgivning

I 300 kvadratmeter stora lokaler öppnar de nästa lördag en butik med verkstad och lager. Sortimentet kommer i huvudsak att bestå av enduro- och motocrosscyklar med allehanda reservdelar och tillbehör. Klart i dag är att företaget blivit återförsäljare för italienska endurotillverkaren Beta. I framtiden planeras försäljning av mopeder.

– Det vi också kommer att satsa mycket på är service och rådgivning. Det ökade ungdomsintresset har också medfört ett behov av att ge föräldrar råd om vilka prylar som passar bäst. I övrigt är nog målgruppen medelålders män som gillar motocross och enduro, säger Andreas.

Annons

De båda entreprenörerna kommer i nuläget inte satsa på e-handel.

Annons

– Nej, vi tror på den fysiska butiken och att vårt sortiment oftast innebär att kunderna vill se produkterna fysiskt innan de bestämmer sig. Det ställer dock ett högt krav på att vi har ett stort sortiment av reservdelar och det kommer vi att ha.

I planerna ingår att anställa ytterligare en butikssäljare och mekaniker.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan