Annons

Annons

Försvarsministern landade i Rådhusparken

Uppskattningsvis gick drygt 200 personer i fackeltåget från Östra torget till Rådhusparken.

Annons

Försvarsminister Peter Hultqvist är ytterligare en minister som gästat Jönköping de senaste dagarna.

– Jag tror att Socialdemokraterna kommer att ta tillbaka makten här i Jönköping, säger han vid sitt besök i Rådhusparken och talar också om ytterligare 60 miljarder till Svenska försvaret.

Socialdemokraterna i Jönköpings kommun brukar genomföra valslutspurt i Rådhusparken. Traditionsenligt startade arrangemanget på måndagskvällen med fackeltåg som gick från Östra torget och genom centrala delen av stan.

Det började med cirka 150 deltagare i tåget men i slutet och över Vindbron såg det ut att vara över 200.

Utöver musikunderhållning av bland annat lokala bandet Skyfall och andra aktiviteter så var huvudnumret alltså tal av Peter Hultqvist. Media fick en pratstund strax för framträdandet.

Försvarsminister Peter Hultqvist talade både om välfärd och försvar i sitt tal.

Annons

Annons

–Jag hoppas verkligen att det kan bli ett maktskifte i Jönköpings kommun. Här finns också ett ypperligt duktigt kommunalråd Ilan de Basso, som kan och kommer bidra med väldigt mycket, berömmer Hultqvist.

I övrigt handlade hans tal och i samtalen med media mycket om ett starkt samhälle genom satsningar i välfärden, gemensamma kollektiva system och att jobba för jämlikhet.

?

–Nej, det tycker jag inte. Vi har tidigare sagt att vi vill öka försvarsbudgeten med 26 miljarder kronor fram till 2020 och även aviserat för ytterligare 34 miljarder under hela kommande mandatperiod. Vår omvärld har som bekant förändras som har drivit på behovet av ökade anslag.

Peter Hultqvist belyser som så många andra i partiet oron över att Sverigedemokraterna kan få mer makt.

Vad tycker du om att predikanten Runar Sögaard och Jimmie Åkesson håller väckelsemöte på Elmia ikväll?

–Det är som det är med det, säger försvarsministern utan att utveckla vad han menar.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy