Annons

Annons

Annons

Annons

Bordtennis

Godkänd premiär för Huskvarna Södra

Jan Mårtensson, bäst i HSIS med singelkvoten 4-2.

Annons

I pingisettans inledande omgångar spelade Huskvarna Södra IS 7–7 mot BTK Dalen och förlorade med 3–8 mot Mölndals BTK.

Först svarade Kungshamnslaget BTK Dalen, bland annat med elitseriemeriterade Peter Hedram, för motståndet.

Det började riktigt bra för gulsvarta Huskvarna som ledde med 5–3 inför dubblarna. Efter varsin dubbelvinst slog Jan Mårtensson Peter Hedram med 11–7 i femte och avgörande set, så ställningen blev 7–4 och det började lukta vinst.

Tyvärr lyckades inte Huskvarna vinna någon av de resterande singlarna utan slutresultatet spikades till 7–7. Huskvarna Södras första poäng i division 1 var därmed ett faktum.

Annons

Annons

– Med facit i hand grämer det oss mest att Håkan Wikström och Janne inte kunde ta sin dubbel, där var vi nära i varje set vi förlorade, konstaterar spelande lagledaren Anders Karlsson.

– Samtidigt spelades fyra stycken femsetare som alla gick till oss, så slutresultatet får nog anses rättvist, summerar han.

På eftermiddagen var det då dags att möta en av seriefavoriterna, Mölndal, som på förmiddagen kört över Linné från Göteborg med klara 8–2 i hallen bredvid.

Här blev det ingen smakstart precis, HSIS låg under med 0–4 innan Janne lyckades vinna en match. Det blev dock den enda vinsten före dubblarna.

Underläge 1–7 alltså, då dubbelspelet tog vid. Här gjorde hemmalaget två riktigt bra matcher och reducerade till 3–7. Den lurige materialspelaren Linus Strömberg gav sedan inte Janne någon chans utan punkterade matchen med 3–0 i set och fastställde därmed slutresultatet till 8–3.

I och med detta gick Mölndal upp i delad serieledning tillsammans med den andra favoriten, Motalalaget Västers BTK.

Till toppen av sidan